Yin + Yoga

tussen-afbeelding

Yin yoga is een zachte, milde vorm van diverse houdingen aannemen op je yogamat. Yin staat voor vertragen, verzachten en verstillen. Je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen, niet om in de houding te komen! Het gaat er dus niet om hoe lenig je bent, maar om de juiste strekking te ervaren in je lichaam! Door deze stretch die je ervaart tijdens de houdingen, gemiddeld 3-4 minuten per houding, werkt dit door op ons bindweefsel en bevorderd het de stroming van Qi (energie). Het zorgt voor meer vitaliteit, condite, gezondheid en veerkracht, zowel lichaamlijk als mentaal! Je ontdekt de ruimte in je lichaam en ondertussen is het “relaxing the mind” omdat we de focus leggen op ontspanning.

Yin + yoga is “Same same...but differrent!”

Belangrijk voor ‘t Landingshuys is dat de Yin+ yoga lessen geschikt zijn voor ieder lichaam, in elke maat, figuur, vorm of geslacht. Kortom….VOOR IEDEREEN

combineer ik graag afwisselend met onderwerpen die diepgang of uitleg geven aan aspecten die invloed hebben op jouw lichaam en geest. Hierbij moet je denken aan:

  • Qi-gong houdingen
  • Voetreflex punten zelf te activeren
  • Extra visualisatie waarbij in te gaan naar ons eigen energie systeem (meridianen)
  • De Chinese geneeswijze, de 5 elementen. Die ik soms in beeld breng op een bord.
  • Leven met de vier seizoenen en de volle maan

Deze diepgang geeft jou een betere kijk om lichaam en geest meer balans te geven, aandacht en de focus van waar we meer rust en ruimte kunnen creëren!

Een kleine impressie van de yogaruimte:

Wat vinden anderen van Yin + Yoga ?

Ik was heerlijk ontspannen en heb geweldig geslapen die nacht! “Ik werd verliefd op yin!”

Anoniem

Na de les stapte ik de auto in en keek in de binnenspiegel en zag twee rode koontjes….ik glimlachte en had het gevoel alsof ik een dagje naar de sauna was geweest.

Anoniem

Ik weet nog zo’n 5 jaar geleden mijn allereerste yin yoga les die ik volgde. Ik vond het superinteressant hoe de uitleg was over de verbinding van de energie-banen in ons lichaam. Wat voor betekenis ze hadden, welk orgaan ze zijn gekoppeld, wat voor emoties eraan zitten, welk seizoen er voor staat etc. De balans tussen yin-yang vinden, de TAO (chinese leefkunst).

Anoniem

Kom ook een les Yin+ Yoga volgen