Yin + Yoga

tussen-afbeelding

"Ik weet het nog goed, mijn allereerste yoga-les..."

Het was in augustus 2014, ik ging met een vriendin mee, voor de fun, en kwam de studio binnen en betrapte mezelf op een glimlach van oor tot oor! “Dit voelt als thuis komen” zei ik in mijn enthousiasme en besloot meteen om daarna een abonnement af te nemen. Mijn avontuur begon… Ik vond het heerlijk om mijn lichaam te voelen, te stretchen, te rekken, uitdagingen tegenkomen, grenzen ontdekken! Zo kreeg ik ook het besef dat ik meer zelfvertrouwen opbouwende, stabieler te staan, gedachtes los te kunnen laten, hoe te ontspannen op een dieper vlak, flexibeler zijn… en nog véél meer wat je op de yoga mat mag en kan tegen komen!

Wat mij ook opviel, was dat mijn ‘vol slanke’ lichaam soms in de weg zat. Ik bedoel, je kan wel voorover buigen met een flink decolleté, maar op een gegeven moment zit er toch echt wel ‘iets’ in de weg. Daar was een uitdaging en hier wilde ik verder op ingaan, meer over weten, oplossingen zoeken en er iets mee doen! En zo begon mijn tweede avontuur… Hoe kan ik mijn lichaam zo krijgen in een houding dat ik de juiste ‘gebieden’ stretch? Hoe je aandacht daar naar toe te brengen waar het nodig is! En waarom zijn er niet meer volslanke mensen op de yoga-mat te vinden? Kan ik hier misschien een voorbeeld voor zijn? Waarom ga je dit niet doen Corine?! Het beeld van een mooie yogini die in de perfecte houding staat is prachtig om te zien, maar voor mij zelf “not-done” en het gaat juist om de beleving, acceptatie, bewustwording! 

“De weg er naar toe is vaak mooier dan de bestemming”, dat is de visie op mijn yoga les! Het gaat om het ervaren van de houding, je zintuigen te prikkelen met geur, geluid, visualisaties, emoties accepteren, en daardoor ook je kracht te ontdekken!

“Aandacht & Energie” zijn daarin een sleutelwoord, waarin ik je begeleid!!!

In december 2019 had ik “lef” genoeg om mij in te schrijven voor een Yin yoga opleiding bij Esther Scheen in Utrecht. Het was een kadootje voor mijzelf om dit beter te gaan leren, verdiepen, ontdekken, oplossingen vinden….een GEWELDIGE ervaring! Niet elk lichaam is hetzelfde, dat weten we allemaal, dik dun lang klein, maar voor alles is uiteindelijk een oplossing te vinden en fijn om het te ervaren! Voor mij is het mooi om deze kennis daar in te gaan delen. Wij mensen zijn tegenwoordig nòg bewuster geworden hoe goed en fijn het is om voor je lichaam en geest te zorgen!

In april 2020, tijdens de Corona crisis, kreeg ik de kans om mijn wens in vervulling te laten gaan. Het was “een once in a lifetime” aanbod wat nog steeds voelt als een lot uit de loterij! Ik werd letterlijk en figuurlijk verliefd op een RUIMTE met een mooie bamboe vloer van ruim 15×18 meter! “GELUK ten TOP” en met mijn luxe yogamatten die 20 cm breder zijn dan normaal, wil ik jou gaan laten ervaren hoe fijn YOGA voor je is! De 1,5 mtr social distance is in deze ruimte geen enkel probleem en zul je het ervaren als vanzelfsprekend veilig.

De yin+ yoga variant, die ik zelf elke maandag en woensdag-avond geef, is het meer naar binnen keren, naar jezelf luisteren, verbinding maken, en het verzachten van wat je ontdekt door de houdingen langer aan te nemen. Het is de ontspanning vinden door het naar binnen keren in jezelf voor ruim een uur, wat je lichaam en geest goed zal doen! De buitenwereld is voor velen van ons druk genoeg in het dagelijks leven. Zo hebben we ieder onze eigen verplichtingen, zorgen, verantwoordingen etc. en die leggen meer dan genoeg druk/spanning op ons systeem! Zorg er voor dat jij lekkerder in je vel komt te zitten, want “JIJ bent belangrijk en uniek !” 

Gun jij jezelf ook een Yoga les met aandacht voor jezelf?

Kijk even in de agenda naar de geplande yoga-lessen. De lessen worden gegeven in het voormalig hoofdkantoor van Philips:

Boschdijk 525
5621 JE Eindhoven

Een kleine impressie van de yogaruimte: